חיידקים רלוונטיים לתעשייה

ליסטריה

20-30% ממקרי הליסטריוזיס בעת הריון יסתיימו במות העובר או היילוד

ליסטריוזיס במהלך ההריון יכול לגרום למות העובר

נשים הרות רגישות לליסטריה פי -20 מכלל האוכלוסייה

חיידק ליסטריה

ליסטריה – Listeria

חיידקי מתג גרם שלילי הכולל 6 מינים, הידוע מהם Listeria monocytogenes, שגורם למחלת הליסטריוזיס Listeriosis.

חיידקי הליסטריה קרויים על שמו של ג'וזף ליסטר.

מזונות רגישים ללסטריה

הליסטריוזיס שנגרמת מהחיידקים היא מחלה קשה לבני אדם שיכולה להיסתיים במוות של כ-20% מהחולים. תקופת הדגירה של החיידק בגוף האדם נעה בין 3 ל-70 יום.

נמצאים

בין המזונות שיכולים להכיל חיידקי ליסטריה נקניקיות ונקניקים,בשר נא,בשר עוף, חלב לא מפוסטר, מוצרי חלב לא מפוסטר, ירקות, פירות, מוצרי גלידה, דגים חיים ומעושנים ועוד.

זהירות מהרעלות מזון ולסטרייה ביחוד לנשים הרות

הדבקה בליסטריה

מערכת החיסון של בני האדם מזה בדר"כ את החידק ומטפלת בו לפני שגרם לזיהום.

חיידקים שחמקו ממערכת החיסון שלנו מתפשטים בגוף כאשר הם מוגנים בתוך התא המאחסן ממערכת החיסון, לאחר בליעת התאים על ידי מיקרופאגים הם משתחררים ומתרבים בציטופלזמה של התא המאחסן.

תהליכי מניעת ליסטריה

מניעה ניטור וטיפול

כדי למנוע הדבקה בעיקר בנשים הרות מומלץ להימנע מאכילת ממרחי כבד,מוצרי חלב לא מפוסטרים, חמאה, גבינות רכות כגון ברי או קממבר, גבינות המכילות עובשים, סלמון מעושן,סושי ודגים חיים, ירקות ופירות לא רחוצים היטב.

קירור – אחסון המוצרים במקרר בטמפ' של 4 מעלות יאט את התפתחות החיידק.

בישול – יש לבשל/לאפות את כל סוגי העוף, הבשר, והדגים בטמפ' מינימאלי של  73 מעלות צלזיוס שהיא הטמפ' שמשמיד את הפטוגן במזון.

במפעלי מזון הקפדה על תהליכי ניקיון,הפרדה, בישול וקירור.

תהליכי מניעת ליסטריה

ביצוע חיטוי בתעשיית המזון לטיפול בחיידקים עובשים ופטריות.

חברת איתן עמיחי הדברה IPM מתמחה בביצוע פעולות חיטוי למפעלי מזון לחברה צוותים מיומנים וציוד חדיש לביצוע פעולות חיטוי.

טיפול החיטוי מתבצע לאחר ביצוע סקר סיכונים בשטח והוצאת הוראות בטיחות ניקוי וחזרה לשגרה.

 

לחברת איתן עמיחי ניסיון רב בחיטוי וטיפול באלרגנים בשוק הפרטי והמוסדי.

פנה אלינו לתיאום ביקור 1800-877-777.

טכנולוגיות חדשות

החברה מיישמת ומבצעת פעולות חיטוי מקצועיות

בדיקות מעבדה לנוכחות ליסטריה

פעולות חיטוי וניקוי במפעלי מזון

טלפון חרום: עמוס לביא 054-303-8585

שעות פעילות המשרד: 08:00 – 16:00

      1-800-877-777 להזמנות

משרדים ראשיים:

האגוז 4, אזה"ת חבל מודיעין

ת.ד. 918 שוהם 6085001.

פקס: 077-345-5131

טל: 1800-877-777

שרותים

ג'וקים
פרעושים וקרציות
פשפשים
נמלים
עש
חרקי עץ
יתושים
ציפורים

תפריט נגישות