20-30% ממקרי הליסטריוזיס בעת הריון יסתיימו במות העובר או היילוד
20-30% ממקרי הליסטריוזיס בעת הריון יסתיימו במות העובר או היילוד
ליסטריוזיס במהלך ההריון יכול לגרום למות העובר
נשים הרות רגישות לליסטריה פי -20 מכלל האוכלוסייה
חיידקי מתג גרם שלילי הכולל 6 מינים, הידוע מהם Listeria monocytogenes, שגורם למחלת הליסטריוזיס Listeriosis.
חיידקי הליסטריה קרויים על שמו של ג'וזף ליסטר.
הליסטריוזיס שנגרמת מהחיידקים היא מחלה קשה לבני אדם שיכולה להיסתיים במוות של כ-20% מהחולים. תקופת הדגירה של החיידק בגוף האדם נעה בין 3 ל-70 יום.
נמצאים
בין המזונות שיכולים להכיל חיידקי ליסטריה נקניקיות ונקניקים,בשר נא,בשר עוף, חלב לא מפוסטר, מוצרי חלב לא מפוסטר, ירקות, פירות, מוצרי גלידה, דגים חיים ומעושנים ועוד.
מערכת החיסון של בני האדם מזה בדר"כ את החידק ומטפלת בו לפני שגרם לזיהום.
חיידקים שחמקו ממערכת החיסון שלנו מתפשטים בגוף כאשר הם מוגנים בתוך התא המאחסן ממערכת החיסון, לאחר בליעת התאים על ידי מיקרופאגים הם משתחררים ומתרבים בציטופלזמה של התא המאחסן.
כדי למנוע הדבקה בעיקר בנשים הרות מומלץ להימנע מאכילת ממרחי כבד,מוצרי חלב לא מפוסטרים, חמאה, גבינות רכות כגון ברי או קממבר, גבינות המכילות עובשים, סלמון מעושן,סושי ודגים חיים, ירקות ופירות לא רחוצים היטב.
קירור – אחסון המוצרים במקרר בטמפ' של 4 מעלות יאט את התפתחות החיידק.
בישול – יש לבשל/לאפות את כל סוגי העוף, הבשר, והדגים בטמפ' מינימאלי של 73 מעלות צלזיוס שהיא הטמפ' שמשמיד את הפטוגן במזון.
במפעלי מזון הקפדה על תהליכי ניקיון,הפרדה, בישול וקירור.
חברת איתן עמיחי הדברה IPM מתמחה בביצוע פעולות חיטוי למפעלי מזון לחברה צוותים מיומנים וציוד חדיש לביצוע פעולות חיטוי.
טיפול החיטוי מתבצע לאחר ביצוע סקר סיכונים בשטח והוצאת הוראות בטיחות ניקוי וחזרה לשגרה.