התעשייה האורגנית רגישה יותר לנזקי חרקי מזון/מחסן
התעשייה האורגנית רגישה יותר לנזקי חרקי מזון/מחסן
6-10 שעות טיפול בחום בטמפ' 55 מעלות ישמיד את כל דרגות החרק
שימוש בפרומונים מדויקים לזיהוי מוקדם יאפשר ירידה בנזק למוצר וחו"ג
הדרישה ההולכת וגדלה למזון אורגאני דורש אמצעי הדברה וניטור חדשניים אשר צרכים לתת פתרון מלא כנגד התפתחות חרקים והכל בסביבה ללא רעלים.
השימוש באמצעים לא רעילים בגידולים חקלאיים קיימים שנים רבות אולם השימוש באמצעים לא רעילים במוצר לאחר הקציר ולפני שיווקו לצרכן הוא חדש ובישראל חברת IPM בקרת מזיקים היא המתקדמת מכל החברות הפועלות בשוק זה.
אמצעי הניטור ,הזיהוי המוקדם, היעיל ביותר הוא מלכודת הפרומון אשר מאפשרת לכידה של שלבי החרק הבוגרים (חיפושית או עש) שימוש נכון במלכודות יאפשר זיהוי מוקדם לפני התפרצות פעילות של החרקים במקום ונזק משמעותי למוצר.
הקמת מערכת ניטור וזיהוי מוקדם של חרקי מזון/מחסן.
הקמת המערכת תבוצע לאחר ביצוע סקר סיכונים באזורי הייצור האריזה ומחסני חו"ג ותוצ"ג, איתור האזורים בהם קיים פוטנציאל להתפתחות נגיעות, קביעת מטריצת הניטור הנדרשת שתשקף את מצב הנגיעות הקיים מוקדם ככול שניתן.
המערכת בנויה ממלכודות פרומון לכידה וניטור בהם: מוניטורים ספציפיים, משולבים וריצפתים.
איכותם של המוניטורים ויכולתם למשוך את החרק קריטית להשגת זיהוי מוקדם וביצוע פעולת תיקון עוד לפני שנוצרה פגיעה משמעותית במוצר.
טכנולוגיה מעשית לשליטה בעשי מחסן/מזון מאפשרת הקטנת השימוש בקוטלי מזיקים.
לשימוש במפעלי יצור מזון, מרכזי הפצה ורשתות שיווק.
אופן הפעולה: הצבת נדיפיות – Dispensers שמשחררות באופן מבוקר פרומון סינטטי נקבי לחלל המטופל, גורם הטעייה ובלבול של העשים הזכרים מאיתור הנקבות לצורך הזדווגות, בכך מוקטנת כמות הביצים שמטילות הנקבות וחלה ירידה משמעותית ברמת הנגיעות.
הפרומון בטוח לחלוטין ואינו חומר הדברה.
פרומון מבלבל הוא חלק מטקטיקת המניעה וניהול המזיקים בתעשיית המזון.
הפעלת שיטת הדברה חדשנית המחליפה את הצורך באיוד בגזים רעילים, שימוש בבועות שהם מתקנים אטומים ניידים, הכנסת המוצרים חו"ג לתוך הבועות והחדרת CO2 או חנקן.
הקטנת ריכוז החמצן בחלל המטופל לרמה לטלית פוגע והורג את כול דרגות ההתפתחות של החרק. השיטה מופעלת כיום לטיפול בחומרי גלם לתעשיית המזון, בעש הבגדים בחומר ארכיוני ובמוזיאונים.
ניתן לבצע מספר פריטים לדוגמא ספרים בודדים או עשרות טונות של חו"ג למפעלי מזון.
הטיפול מאפשר שימוש בחומרי גלם נקיים מנגיעות ללא שימוש בגזים רעילים וחומרי הדברה.
חימום הוא שיטת קטילה מכנית של חרקים, ללא שימוש בחומרי הדברה, החימום גורם לדנטורציה של החלבון בגוף החרק ומוות.
השיטה מיושמת בהליך קצר ושימוש בגנרטור המייצר חום וחשיפת המוצרים, קווי ייצור, חדרים ואולמות. העלאת הטמפ' תגרום לקטילת כל דרגות ההתפתחות של החרק.
השיטה ירוקה לחלוטין אינה מצריכה פינוי והוצאת עובדי המפעל, ניתן להמשיך לפעול ולייצר באופן חופשי.